Skip to main content

Dåb


Ønsker du at blive døbt eller at lade dit barn døbe i folkekirken, skal du kontakte sognepræsten. Alle familier, uanset bopælssogn kan bestille dåb i Haslund-Ølst Pastorat. Du aftaler med præsten, hvor og hvornår det ville passe både kirken og dig. Inden dåben har man en samtale med den præst, der skal døbe barnet. 
 
Dåb finder normalt sted som en del af den almindelige søndagshøjmesse.
 
Menighedsrådet har dog valgt, at der på nogle udvalgte lørdage kan være særlige dåbsgudstjenester. I 2024 tilbydes der lørdagsdåb på følgende lørdage:
 
  • Lørdag den 3. februar
  • Lørdag den 18. maj
  • Lørdag den 24. august
  • Lørdag den 2. november
 
Der er tale om en fælles børnevenlig dåbsgudstjeneste for alle familier, som ønsker denne lørdag. Dåben finder sted kl. 10.30. Det er den først tilmeldte familie, som bestemmer, om dåben finder sted i Haslund eller i Ølst Kirke. Dåbsgudstjenesten varer typisk 25-45 min, afhængig af antallet af dåbsbørn, familiernes salmeønsker osv.
 
Hvis der skulle være flere familier, end der er plads til i kirken, kan det være, at vi desværre ikke kan imødekomme et ønske om lørdagsdåb en bestemt lørdag. Derfor opfordrer vi familier til at kontakte præsten hurtigst muligt, gerne senest en måned inden dåbsdatoen.