Skip to main content

Overvejer du at blive konfirmeret i Haslund eller Ølst Kirker i 2024?


Det kan du sagtens blive! Også hvis du ikke bor i sognene, eller hvis du undervises (og regner med at gå til præst) andetsteds.

Hvad med at gå til præst?

For at kunne blive konfirmeret, skal man være fortrolig med den kristne tro. Derfor forventes det, at du deltager i 8 gudstjenester i årets løb.

Dernæst skal du gå til præst. Undervisningens formål at lære kristendommen bedre at kende på en sjov og hyggelig måde. Vi skal læse, høre fortællinger, være kreative, på udflugt, lege, på løb, holde andagter, se film osv.

Undervisningen for børn fra Haslund-Ølst, som går på Tirsdalens Skole, organiseres i et samarbejde med Vorup Sogn. Undervisningen finder derfor sted i Johanneskirken hver onsdag morgen fra kl. 8 til kl. 9.30. Konfirmanderne bliver delt op efter de gamle klasser, de gik i på Søndermarkskolen.

Vi starter onsdag den 13. september kl. 8.00 - 9.30. Konfirmanderne møder bare op i Johanneskirken, Vorup Boulevard 29, 8940 Randers SV.

I årets løb vil der dog være nogle enkelte arrangementer, som bliver organiseret særskilt (Vorup eller Haslund/Ølst). Det gør vi for at give konfirmanderne mulighed for at lære både deres konfirmationssogn og deres konfirmationspræst bedre at kende.

Mere information om forløbet findes på bagsiden af dette brev!

Hvornår er der konfirmation i Haslund/Ølst?

I 2024 finder konfirmationen sted søndag den 5. maj om formiddagen. Der er mulighed for konfirmation både i Haslund og Ølst Kirker.

Der er også mulighed for konfirmation lørdag den 4. maj, hvis søndagens dato volder problemer for jer.

Det nøjagtige tidspunkt for, hvornår konfirmationen afholdes fastlægges på velkomstaftenen den 20. september (se skemaet på bagsiden).

Hvordan bliver jeg tilmeldt?

Der forventes, at familierne forinden tilmelder barnet til konfirmandundervisningen. Det gør I via følgende link:

https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/konfirmation/konfirmandtilmelding

Husk at tilmeldingen først gælder, når alle med forældremyndighed har skrevet under.

Hvad hvis jeg har spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker i forbindelse med undervisningen eller konfirmationen.

Kontakt mig gerne, hvis du f.eks. regner med at gå til præst andetsteds, men ønsker at blive konfirmeret i Haslund/Ølst Kirke (eller omvendt). I kan kontakte mig per mail eller telefon, men jeg kigger også gerne forbi, hvis der er noget, som I gerne vil drøfte.


Mange hilsner

Bart Vanden Auweele

Tlf. 40 41 79 73

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.