Skip to main content

Haslund kirke

er en kirke i Haslund Sogn i Randers Kommune

Haslund kirke set fra kirkegården
Haslund kirke set fra kirkegården, med tårnet i forgrunden

Haslund kirkes kor og skib er fra romansk tid og bygget af granitkvadre. Kirken bliver i slutningen af middelalderen, omkring 1517, forlænget mod vest og får indbygget hvælvinger inde i kirken. Samtidig opføres våbenhuset.

I 1869 opføres det nuværende tårn, som erstaning for et endnu ældre tårn, muligvis fra 1763. Ved en brænd i 1915 ødelægges den gamle altertavle fra 1601, ligesom de smukke alterstager beskadiges. Efter branden bliver der sat en ny altertavle om med en kopi af Joakim Skovgaards billede til Holstebro valgmenighed, som forestillier Jesu fodvaskning af disciplene. I 1947 bliver det besluttet at ophænge et korsbuekrucifiks fra 1200 tallet i stedet for alterbilled. Men ved kirkens restaurering i 2003 flyttes korbuekrucifikset ned i koret og Joankim Skovgaards alterbilled kommer tilbage til sin oprindelige plads, efter mere end 50 år på kirkens loft.

I forbindelse med restauringen i 2003 få Haslund kirke også et nyt Frobenius-orgel med 7 stemmer, som kan udbygges til 16 stemmer.

 Bygget 1100-tallet 
 Stift Århus Stift 
 Provsti Randers Søndre Provsti 
 Pastorat Haslund-Ølst Pastorat 
 Sogn Haslund Sogn

 

Se en video af kirken her til højre ->

Orgelet i Haslund kirke
Alteret i Haslund kirke
Billede indvendig Haslund kirke
Fra kirkegården i Haslund
Loftet i Haslund kirke